Een sectie instellen voor gebruik op meerdere pagina's (globalen)

In de meeste gevallen heb je op je website secties die op meerdere pagina's gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan de navigatiebalk of footer. In dit artikel ga ik je uitleggen hoe je een sectie als zodanig kunt instellen waardoor de sectie op alle pagina's aangepast wordt zodra deze sectie bewerkt wordt.

Een sectie als globaal instellen

In dit voorbeeld zullen we de sectie van de navigatiebalk globaal instellen. Dit werkt echter met iedere sectie. Ga op je navigatiebalk staan en klik op het icoontje met de 4 witte vierkantjes (sectie). Klik nu op Globaal instellen. Je krijgt nu aan de linkerkant van je venster de instellingen van de globaal te zien.

Globalen bewerken

Bij Label vul je de naam van de globaal in. In ons voorbeeld is dit Naviatie. Je hebt nu de navigatiebalk ingesteld als globaal element.

Globale elementen gebruiken

Wanneer je een globaal element op een andere pagina wilt gebruiken, klik dan op Globalen bovenaan de werkbalk. Klik hier op Navigatie, ga met je muis naar het website venster en klik op de pagina op het moment dat de groene streep op de plek staat waar je de navigatiebalk wilt plaatsen.

Globaal element gebruiken

Wanneer je nu de navigatiebalk bewerkt zal deze op alle pagina's worden aangepast.

Deze website is gemaakt met WebMakkie

KvK nr: 65316495 | BTW-id: NL856062947B01
© WNED.NL 2009 - 2023 © Geregistreerd Intellectuele Eigendom (IE BOIP 1323079)

WebMakkie is de gratis website maker van WITXL.NL