Een nieuwe pagina maken met titel, omschrijving en keywords

Ben je druk bezig met je website en wil je een nieuwe pagina maken maar heb je geen idee hoe? In dit artikel zal ik uitleggen hoe je een nieuwe pagina kunt aanmaken en de titel, de omschrijving en de keywords voor deze pagina kunt instellen. Dit laatste is belangrijk voor de SEO van je website.

Een nieuwe pagina toevoegen aan je website

Een nieuwe pagina toevoegen aan je website is vrij eenvoudig (als je het eenmaal weet). Om te beginnen zie je helemaal links een aantal blauwe knoppen staan, onder de vierde knop van boven zie je PAGINA'S staan. Klik op deze knop.

WebMakkie werkbalk

Je zult nu alle pagina's van je website te zien krijgen. Ben je net met een nieuwe website begonnen dan zul je hier alleen de Home pagina zien staan. Klik nu op Nieuw toevoegen.

Pagina's bewerken

Vul nu de naam in van je nieuwe pagina. Ik heb hier voorbeeld ingevuld. Je mag hier hoofdletters en meerdere woorden gebruiken. Klik nu op Pagina toevoegen.

Nieuwe pagina instellen

In het paneel dat je nu te zien krijgt zie je de Home pagina staan en je nieuw aangemaakte pagina. Aan de rechterkant van de balkjes zie je 2 icoontjes staan. Klik je op het eerste icoontje dan dupliceer je de pagina (kopiëren), het tweede icoontje is om de pagina te verwijderen.

Klik nu op het balkje van je nieuwe pagina, je ziet nu dat je de naam en de url van de pagina kunt aanpassen. De url mag alleen kleine letters bevatten, vervang spaties en aparte tekens voor een streepje -. Bijvoorbeeld: voorbeeld-website.

Met de onderste optie kun je instellen of deze pagina zichtbaar moet zijn in het automatisch gegenereerde menu.

Pagina naam en url

Na het instellen van je nieuwe pagina kun je naar deze pagina toe gaan door in het pagina selectie vak, links bovenaan in de zwarte balk te klikken, en hier je nieuwe pagina te selecteren.

Pagina selectie

Een titel, omschrijving en keywords instellen (SEO)

Nadat je een nieuwe pagina toegevoegd hebt is het belangrijk voor de SEO (zoekmachine optimalisatie) om de titel, de omschrijving en de keywords voor je pagina in te vullen. Klik links op de blauwe knop PAGINA'S aan de linkerkant van je scherm, klik nu op de pagina die je aan wilt passen. Onderaan de instellingen van deze pagina zie je nu SEO staan, klik hierop. Er zullen 3 velden zichtbaar worden onder SEO. Deze velden zijn op dit moment nog leeg.

Pagina SEO instellen

Het eerste veld is de Titel. Zorg ervoor dat je titel tussen 25 en 60 tekens lang is. Korter dan 25 is slecht voor de SEO van je pagina maar langer dan 60 tekens ook.

Het tweede veld is de omschrijving. Een goede lengte voor je omschrijving is tussen de 100 en 150 tekens. Wederom is meer of minder slecht voor de SEO.

Het derde en laatste veld zijn de keywords (sleutelwoorden). Keywords kunnen 1 of meerdere woorden zijn. Een groep van meerdere keywords achter elkaar zoals 'nieuwe website pagina' worden ook wel long tail keywords genoemd. Keywords zijn gescheiden door komma's. Voorbeeld: website, voorbeeld, nieuwe pagina, enz...

Wil je meer weten over SEO? Bezoek dan

SeoSos SEO check

Deze website is gemaakt met WebMakkie

KvK nr: 65316495 | BTW-id: NL856062947B01
© WNED.NL 2009 - 2023 © Geregistreerd Intellectuele Eigendom (IE BOIP 1323079)

WebMakkie is de gratis website maker van WITXL.NL