Tekst plaatsen, bewerken en opmaken in WebMakkie

Weten hoe je tekst moet plaatsen, het vervolgens kunnen aanpassen en ook het opmaken van de tekst is iets wat vrij eenvoudig te doen is binnen de WebMakkie Website Maker. Hoe dit alles in zijn werk gaat lees je in dit artikel.

Nieuwe tekst plaatsen

Een nieuw tekst blok plaatsen doe je als volgt:
Klik aan de linkerkant in de toolbalk op Tekst

Tekst blok tool

Hierna ga je met je muis naar de kolom toe waar je het menu in wilt plaatsen. Wanneer je een groene streep in dat vak ziet zoals hieronder klik je nog een keer.
Heb je nog geen kolom? Lees dan eerst het artikel Waar dienen secties en kolommen voor.

Groene balk in WebMakkie

Je hebt nu een nieuw tekstlok op je website geplaatst.

Geplaatst tekstblok

Je teksten bewerken

Teksten bewerken kun je op 2 verschillende manieren doen.
Dit kan bijvoorbeeld rechtstreeks in de mini editor. Klik hiervoor in het tekstblok om de mini tekst editor te activeren. Klik vervolgens nogmaals om de tekst in deze editor te bewerken.

Mini tekst editor

De 2de manier is de standaard tekst bewerker.
Om deze editor te gebruiken klik je op het zwarte icoontje met het witte potloodje links bovenaan je tekstblok. Klik vervolgens op bewerken. Je ziet nu aan de linkerkant van je scherm de standaard tekstbewerker verschijnen. Klik op de tekst om de tekst bewerker te activeren en klik nogmaals om de tekst te bewerken.

Standaard tekst bewerker

Tekst opmaken / Lettertype aanpassen

Je tekst opmaken, het lettertype en de kleur aanpassen als ook de dikte van het lettertype en de grootte ervan is allemaal samengevoegd onder 1 optie met de naam Tekstopmaak. Om hier naartoe te gaan klik je op het potlood icoontje links bovenaan je tekstblok, vervolgens klik je op bewerken. Aan de linkerkant van je scherm zie je de tekst opties verschijnen. Bovenin zie je een zwarte balk met 2 knoppen, Inhoud en Stijl. Kies voor stijl. Klik vervolgens op de optie Tekstopmaak. Hier kun je de stijl van het lettertype volledig aanpassen. Klik je op de knop Geavanceerd dan zul je nog meer opties te zien krijgen.

Lettertype instellingen

Paragraaf. Gebruik de linkermuisknop of klik op het pictogram aan de linkerkant om items te bewerken.

Deze website is gemaakt met WebMakkie

KvK nr: 65316495 | BTW-id: NL856062947B01
© WNED.NL 2009 - 2023 © Geregistreerd Intellectuele Eigendom (IE BOIP 1323079)

WebMakkie is de gratis website maker van WITXL.NL